NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Fókuszban a szellemi tulajdon és az iparjogvédelem

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innovációs és Technológiai Irodája 2021. december 2-án (csütörtökön) immár harmadik alkalommal szervez előadást a szellemi tulajdon és az iparjogvédelem témakörében. A „Szellemi tulajdon és iparjogvédelem” című online esemény célja, hogy az érdeklődők, elsősorban a hallgatók, az oktatók és a kutatók a szellemitulajdon-védelem két fő oltalmi területéről, a szerzői jogról, valamint az iparjogvédelemről széles körű, hasznos információkhoz jussanak.

Az előadás résztvevői megismerhetik a szellemijog-védelem alapjait és annak területeit, továbbá szó lesz olyan fogalmakról is, mint például a szerzői jog, az iparjogvédelem, a szabadalom, a használatiminta-oltalom, a formatervezésiminta-oltalom, a védjegyoltalom és a földrajzi árujelzők oltalma. Az Innovációs és Technológiai Iroda által felkért szakértő bemutatja a szabadalmaztatási eljárás különböző folyamatait, a szabadalmi bejelentés feltételeit a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala felé, továbbá a bejelentés utáni lépéseket: a bejelentés elismerését, a közzétételt, valamint a szabadalom megadását követő eljárásokat.

Időpont: 2021. december 2. (csütörtök) 14:00-15:15.

Helyszín: online, Microsoft Teams (a jelentkezők a részvételhez szükséges linket az előadás napján, e-mailben kapják meg).

Előadók: Szepsi-Szűcs Levente irodavezető, Dr. Kovács E. Tünde ügyvéd, szellemitulajdon-védelmi szakértő.

Részvételi információk: a részvétel regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma limitált. 

Regisztráció: Szellemi tulajdon és iparjogvédelmi előadás (2021. december 2.) · LudEvent (uni-nke.hu).

Az előadás az NKFI Alapból finanszírozott 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00014 azonosítószámú, „Közszolgálati Technológia Transzfer Kezdeményezés (KTTK)” című projekt keretében valósult meg.