NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Magyar Innovációs Nagydíj pályázat

A Magyar Innovációs Alapítvány - a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen - a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával, 30. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot. 

Összesen hét kategóriában díjazzák a résztvevőket:

-          2021. évi Ipari Innovációs Díj;

-          2021. évi Informatikai innovációs Díj;

-          2021. évi Agrár Innovációs Díj;

-          2021. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj;

-          Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja;

-          „Alapkutatástól a piacig” 2021. évi Innovációs Díj (NKFIH).


A legeredményesebb, 2019. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség „2021. év legjobb startup vállalkozása” Díját nyeri el.

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, ill. szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2021. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja például tudományos kutatás, műszaki-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer lehet.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A bírálóbizottság az innovációból 2021-ben elért eredmény/árbevétel, és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett, az innováció eredetiségét, újszerűségét, és társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottságának színvonalát is értékeli - olvasható a Magyar Innovációs Szövetség honlapján.


Beadási határidő:  2022. február 2., 15 óra.


A részletes leírást és a nyilatkozatot pdf formátumban kell feltölteni a www.innovacio.hu/innonagydij c. oldalra.