NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Novemberig folytatódik a Modern Mintaüzem Program

Idén augusztustól négy hónapon át, egészen november 22-ig folytatódik a Modern Mintaüzem Program, amely mintagyárak, -üzemek és -műhelyek látogatásának lehetőségével, valamint a hozzájuk kapcsolódó műhelymunkák lebonyolításával segíti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozásokat (kkv-kat). A program elsődleges célja, hogy a vállalkozók alkalmazni tudják a digitalizációban és a modern technológiákban rejlő lehetőségeket. További cél a magyarországi konvergenciarégiókban működő kkv-k szervezeti megújulásának, technológiaváltásának elősegítése, versenyképességük és a piaci igényekhez való alkalmazkodásuk javítása, vállalati kultúrájuk fejlesztése.

A Modern Mintaüzem Program honlapján az érdeklődők a számukra leginkább érdekes cégeket földrajzi elhelyezkedésük és tevékenységi körük alapján választhatják ki. A weboldalon az üzemek típusa, valamint a technológiaváltó megoldások alapján is szűkíthető a keresés. Az érdeklődők előzetes időpontfoglalással látogathatnak el a kiválasztott céghez, ahol az alkalmazott módszereket eredeti működési környezetben tekinthetik meg, és szakértőktől kaphatnak választ kérdéseikre.

A következő mintaüzemlátogatásra augusztus 2-án (kedden) lesz lehetőség, a program – a jelenlegi információk szerint – egészen november 22-ig tart.

 

Idén is lesz Modern Gyárak Éjszakája

A Modern Gyárak Éjszakáján is várják majd a látogatókat, idén november 11-én 16 és 22 óra között. Az elmúlt öt évben megrendezett program célja, hogy a résztvevő vállalatok minden érdeklődő számára bemutassák a jövő munkahelyeit, a modern technológiákat, továbbá azokat az innovatív, high-tech, zöld megoldásokat, amelyek versenyképessé teszik a Magyarországon működő gyárakat, üzemeket. A részletekről a későbbiekben a rendezvény honlapján lehet tájékozódni.