NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Társszerzőnk: a MESTERSÉGES INTELLIGENCIA médiavisszhang

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az NKE Innovációs és Technológiai Irodájának (ITI) kezdeményezése nyomán született meg Magyarország első és eddig egyetlen, egy élő ember és a mesterséges intelligencia mint társszerző közös írása hálózattudomány szerepe az innovációban témában.

Dr. Kaderják Dániel, a szervezeti analitikával foglalkozó BondWeaver S.A. társalapítója az OpenAI nevű, mesterségesintelligencia-kutatással foglalkozó cég már publikusan is elérhető ChatGPT nevű programját hívta segítségül annak bemutatására, hogy a hálózattudomány miként képes elősegíteni egy adott szervezeten belüli innovációs potenciál maximális kiaknázását. Az erről szóló interjút, amelyet a Ludovika TV készített a szerzővel alább tekinthetik meg.

 

 

A cikkünk nyomán több rádióműsorban is kiemelten foglalkoztak a témával.

  • A Hit Rádió "Világnézet" című adásában az NKE ITI képviseletében Galda Levente és Dr. Kaderják Dániel beszélgetett Varga Zoltán műsorvezető társaságában a ChatGPT jelentőségéről. 

  • Jazzy Rádió - Business Class műsorában "Megszületett az első magyar nyelvű tudományos értekezés, amit emberrel közösen a ChatGPT mesterséges intelligencia írt." - Dr. Kaderják Dániel, a FestiPay vezérigazgatójával beszélgettek a témával kapcsolatban.

 

Illetve több sajtóorgánumban, egyebek mellet a HVG-ben is megjelent a témával kapcsolatban írás az alábbi címekkel:

 

Dr. Kaderják Dániel és a mesterséges intelligencia közös munkáját egyedülállóan prezentáló, „Hálózattudomány az innováció frontvonalában” című értekezést az NKE tudományos platformján, a ludovika.hu-n olvashatják az érdeklődők.