Támogatás

Segítségnyújtás

Az egyetem kutatóinak támogatást nyújtunk a kutatási eredményeik hasznosítására irányuló kérdésekben, folyamatokban. A kutatási projekt megvalósítása előtt/alatt lépjenek kapcsolatba az irodánkkal, és személyes vagy online konzultáció keretében tájékozódjanak arról, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a kutatási eredmények üzleti lehetőségeinek felmérésére.

Az Innovációs és Technológiai Iroda (ITI) munkatársai a továbbfejlesztéssel, szabadalmaztatással, hasznosítással, ipari partnerekkel, egyetemi szabályzatokkal és sablon dokumentumokkal kapcsolatos kérdésben nyújtanak segítséget.

Az ITI munkatársai számára kiemelten fontos, hogy a kutatási együttműködések során kölcsönösen előnyös, minden fél számára kedvező feltételeket alakítson ki. Ezen célok megvalósítása érdekében elengedhetetlen a partnerek a lehető legteljesebb mértékben megismerjék és megértsék egymás működési modelljét. A közös kutatás-fejlesztési tevékenység alapja az írásbeli megállapodás, ezért a kutatási tevékenység megkezdése előtt az együttműködés feltételeit írásban szükséges rögzíteni.

 

Szerződés sablonok

Minden kutatási szerződés eltérő, hiszen különböznek a célok és az együttműködés feltételei - ezért nem teszünk közzé standard szerződésmintát. Javasoljuk, hogy a lehető legkoraibb fázisban vonják be az ITI munkatársait a szükséges szerződések kialakításának egyeztetésébe.

Az egyetem és a vállalkozások kutatási és innovációs együttműködését támogató hazai és uniós (Horizon) pályázati források elérhetőségéről, lehetőségeiről az NKE Pályázati és Projektmenedzsment Irodáján működő H2020 Információs Pont nyújt tájékoztatást. Pályázati témában nyújt segítséget az NKE központi honlapján  havonta megjelenő Navigátor című hírlevél.