NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Fókuszban a gyakorlat: idén is lesz Innovációs Menedzser Tréning!

Mit kell tudnia a jó innovációs menedzsernek? Egyebek mellett erre a kérdésre is megadja a választ az idén már negyedik alkalommal, évről évre nagy érdeklődés mellett megvalósuló Innovációs Menedzser Tréning. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen működő Innovációs és Technológiai Osztály (ITO) tréningjének célja olyan szakemberek képzése, akik rendelkeznek kutatásfejlesztési-innovációs projektek menedzseléséhez szükséges alapfokú elméleti és gyakorlati ismeretekkel, készségekkel, emellett képesek az innovációs területen érdekelt szervezetek fejlesztési projektjeinek előkészítésére, továbbá az eredmények fenntartásához szükséges tevékenységek ellátására.

A teljes egészében online megvalósuló program három szakaszból áll. 2024. május 22-én, a megnyitón kerül sor a tréning rövid bemutatására, ütemezésére. Az ITO minden jelentkezőnek elektronikusan küldi el az írásos tananyagot a regisztrációkor megadott e-mail címére. Ezt követően a résztvevők a tananyag moduljaiból önállóan készülnek fel.

A második szakaszban, 2024. június 3-án és 6-án vezetett gyakorlatok szerepelnek a programban. A vezetett gyakorlatok előadásokra, valamint az ezekhez kapcsolódó, kis létszámú csoportokban végezhető feladatokra épülnek.

A júniusi vezetett gyakorlatok témái:

· az innováció története;

· projektmenedzsment;

· uniós források, pályázati lehetőségek;

· lean fejlesztési modell;

· pitch, onepager;

· általános szellemitulajdon-védelmi ismeretek.

Végezetül a résztvevőknek egy online tesztet kell kitölteniük legkésőbb 2024. június 23-ig. Az ITO a tréning sikeres teljesítőinek tanúsítványt állít ki.

Időbeosztás

2024. május 22. – Megnyitó, írásos tananyag kiküldése

2024. május 22-től június 3-ig – Önálló felkészülés a tananyagból

2024. június 3-án és 6-án – Vezetett gyakorlatok

2024. június 23. – Online teszt kitöltési határideje

Az Innovációs Menedzser Tréningen történő részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a LudEvent felületén, 2024. május 20-ig lehet, ezen a linken: Innovációs Menedzser Tréning.