NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Elindult az NKE Proof of Concept Programjának második pályázata

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Iroda (ITI) az egyetemi polgárok innovációs tevékenységének támogatása érdekében meghirdeti a Proof of Concept Program (PoC Program) második pályázatát. Ennek célja a kutatási-fejlesztési eredményként létrejött, új vagy javított termék, eljárás vagy szolgáltatás, továbbá az ehhez kapcsolódó prototípus és kísérleti modell kidolgozása.

A PoC Programban olyan projektjavaslatokat várnak, amelyek egy ötlet első kísérleti bizonyítékainak megszerzésére irányulnak, azaz az ötlet tudományos-technológiai megvalósíthatóságát alapjaiban igazolják, vagy a fejlesztés célja egy vállalkozói ötlet, egy új alkotás, termék, technológia. A projektjavaslat alapját a létrehozandó szerzői jog által védett szoftvernek, vagy iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotásnak vagy műszaki megoldásnak kell képeznie.

Önállóan vagy csapatmunkában kidolgozott pályázatot az NKE valamennyi polgára benyújthat. A benyújtott előzetes projektjavaslatokról az ITI, míg a második szakaszban, a teljes projektjavaslatokról és az odaítélt támogatás összegéről az 5 fős Innovációs Tanácsadó Testület dönt.

A program végén az elvárt eredmény a kutatás-fejlesztés révén létrejött, új vagy javított termék, eljárás vagy szolgáltatás, továbbá az ehhez kapcsolódó prototípus és kísérleti modell kidolgozása. A hasznosítási potenciállal rendelkező kutatási eredményekre és innovatív ötletekre épülő technológia-, szolgáltatás- vagy termékfejlesztésre irányuló validáció, vagy már meglévő technológia, szolgáltatás, termék TRL (Technology Readiness Level) szintjének legalább egy szinttel történő emelése.

A támogatott pályázatok esetében az elvárt eredmény megvalósulását az Innovációs Tanácsadó Testület a zárójelentéssel együtt vizsgálja.

Támogatási keretösszeg: 7 millió forint.

Támogatható pályázatok maximális száma: 3 darab.

Az előzetes projektjavaslatok benyújtási határideje: 2022. november 30.

A projektmegvalósítás teljes időtartama: legfeljebb 4 hónap, a projektnek legkésőbb 2023. április 30-ig le kell zárulnia.

A PoC Programról bővebb információ: Tájékoztató. A pályázati dokumentumok IDE kattintva érhetők el.

 

A PoC Program a Közszolgálati Technológia Transzfer Kezdeményezés (KTTK) című, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00014 számú projekt keretében jött létre. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással valósul meg.

 

Letölthető dokumentum: