NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Proof of Concept: pályázati felhívás az egyetemi innovációk fejlesztéséhez

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Iroda (ITI) az egyetemi polgárok innovációs tevékenységének támogatása érdekében meghirdeti a Proof of Concept Programot (PoC Program). A pályázat célja a kutatási-fejlesztési eredményként létrejött, új vagy javított termék, eljárás vagy szolgáltatás, továbbá az ehhez kapcsolódó prototípus és kísérleti modell kidolgozása.

A PoC Programban olyan pályázatokat várnak, amelyek egy ötlet első kísérleti bizonyítékainak megszerzésére irányulnak, azaz az ötlet tudományos-technológiai megvalósíthatóságát alapjaiban igazolják, vagy a fejlesztés célja egy vállalkozói ötlet, egy új alkotás, termék, technológia.

Önállóan vagy csapatmunkában kidolgozott pályázatot az NKE valamennyi polgára benyújthat. A benyújtott előzetes projektjavaslatokról az ITI, míg a második szakaszban, a teljes projektjavaslatokról az 5 fős Innovációs Tanácsadó Testület dönt.

A program végén az elvárt eredmény a kutatási-fejlesztési eredményként létrejött, új vagy javított termék, eljárás vagy szolgáltatás, továbbá az ehhez kapcsolódó prototípus és kísérleti modell kidolgozása. A kutatási eredmény minimum 5-ös technológiai érettségi szintig (TRL 5 – releváns környezetben validált technológia) történő eljuttatása.

A PoC Alap támogatási keretösszege: bruttó 10 millió forint.

Támogatható pályázatok maximális száma: 3 darab.

Egy nyertes pályázat támogatásának összege: legfeljebb bruttó 3,3 millió forint, amely valamennyi költséget (pl. személyi költség esetében a járulékokat is) tartalmazza.

Az előzetes projektjavaslatok benyújtási határideje: 2022. július 1.

A PoC Program teljes időtartama: legfeljebb 6 hónap, de a projektnek legkésőbb 2023. április 30-ig le kell zárulnia.

A PoC Programról bővebb információ: Tájékoztató. A pályázati dokumentumok IDE kattintva érhetők el.

 

A PoC Program a Közszolgálati Technológia Transzfer Kezdeményezés (KTTK) című, 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00014 számú projekt keretében jött létre. A projekt a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással valósul meg.

 

Letölthető dokumentum: