NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

A Rendészettudományi Kar hallgatói nyerték az NKE publikációs versenyét

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Irodája (ITI) szeptember legvégén hirdette meg hallgatói publikációs versenyét. A pályázat célja a fiatalokat foglalkoztató innovációs témák megismerése, valamint a kreatív, újító ötletek létrejöttének támogatása volt. Az ITI november 2-ig várta a hallgatói publikációkat, majd november 7-ig értékelte a beérkezett pályaműveket.

Az ünnepélyes díjátadóra november 14-én, a hallgatói innovációs és startup programsorozat legutóbbi előadását követően került sor. Az ITI döntése értelmében megosztott első helyet hirdettek:

Tömöri László János, a Rendészettudományi Kar (RTK) adó és pénzügyi nyomozó hallgatója a „Biodiverzitás csökkenését támogató információs rendszerek” című írásával, míg  

- Trencsényi Dániel, az RTK Katasztrófavédelmi Intézetének katasztrófavédelem alapképzési szakos hallgatója „A tűzoltósági vonulási idő technikai rövidítésének modellje Miskolcon” című publikációjával nyerte el a fődíjat.

A győztes hallgatók oklevelet, a Ludovika Egyetemi Kiadó által felajánlott könyvnyereményt, valamint NKE-s ajándéktárgyakat kaptak. Mindkét publikáció rövidesen olvasható lesz az ITI szakmai blogján, a ludovika.hu oldalon elérhető Innováció & Technológia Blogon. Továbbá a szerzőkkel készül majd egy beszélgetés, ami a későbbiekben az ITI honlapján és az egyetemi magazinban jelenik meg.

A nyertes hallgatóknak szeretettel gratulálunk, ötletük fejlesztéséhez és megvalósításához további sok sikert kívánunk!