NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Elindult az Innováció & Technológia Blog a ludovika.hu-n!

„Akár azt hiszed, hogy meg tudod tenni, akár azt, hogy nem – igazad lesz!”
 

A fenti, Henry Fordtól származó idézet az egyik mottója a június 28-án, a ludovika.hu oldalon indult Innováció & Technológia Blog bevezető írásának. A futószalagos gyártósor és a modern tömeggyártás egyik atyja nem véletlenül hangsúlyozta élete során ezt a mondatot. A sikeres innovációhoz ugyanis az ötlet és a kreativitás önmagában még kevés, szükség van olyan pozitív mindset-re (felfogásra, szemléletre), amely hozzásegít az ötlet megvalósításához.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innovációs és Technológiai Iroda (ITI) csapatával arra vállalkoztunk, hogy a blogon keresztül közelebb hozzuk az érdeklődőkhöz az innováció olykor távolinak és megfoghatatlannak tűnő világát. Célunk, hogy a tudományos írások, valamint a blog műfaját keresztezve, közvetlenebb formában tájékoztassuk, elgondolkodtassuk, egyben inspiráljuk, kreativitásra, aktivitásra ösztönözzük a blog minden olvasóját.

Terveink szerint havi egy-két alkalommal jelentkezünk majd új, saját írásokkal. A későbbiekben pedig az egyetemi polgárok arra vonatkozó ötleteit is várjuk, hogy miről olvasnának szívesen, sőt akár küldhetnek nekünk saját írásokat is. Ősszel a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak publikációs versenyt szeretnénk hirdetni, amelynek célja, hogy bemutassuk, milyen innovatív ötletek foglalkoztatják a fiatalokat.

A bevezető, az ITI szerepét, feladatait is bemutató bejegyzést követően, első szakmai témaként, a drónok piacát és a legújabb fejlesztési trendeket jártuk körül. A drónok kérdésköre az NKE-n ezekben a napokban különösen aktuális: ahogy arról az ITI honlapján is beszámoltunk, június 27-én dróntechnológiai kutatás-fejlesztési együttműködésről állapodott meg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a MouldTech Systems Kft.

Az Innováció & Technológia Bloghoz jó olvasást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

A blogon eddig megjelent bejegyzések:

Az egyetemi innovációs folyamatok és a mindset jelentősége

A drónok piacának elemzése, a fejlesztési trendek bemutatása (1. rész)

A drónok piacának elemzése, a fejlesztési trendek bemutatása (2. rész)

Mit nyer az egyetem az ipari kapcsolatokkal? (1. rész)

Mit nyer az egyetem az ipari kapcsolatokkal? (2. rész)

Főszereplők és modellek az innovációs rendszerben