NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Több mint 50 hazai vállalat nyitja meg kapuit a Modern Gyárak Éjszakáján

A cégek idén hibrid formában fogadják az érdeklődőket: a kínálatot személyes gyárlátogatások és virtuális, online túrák is színesítik. Még nem késő regisztrálni az eseményre!

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Innovációs és Technológiai Minisztérium idén ötödik alkalommal rendezi meg a Modern Gyárak Éjszakáját. A 2021. november 12-ei (pénteki) programon több mint 50 hazai vállalat már biztosan megnyitja kapuit az érdeklődők előtt.

A moderngyarakejszakaja.hu oldalon elérhető az a térkép, amelynek segítségével az érdeklődők az esemény jellege (élő bejelentkezés, személyes gyárlátogatás, videós gyárbemutató, virtuális séta), az iparág, a település, valamint a cégnév alapján választhatják ki az őket leginkább vonzó vállalatokat. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Ezt még nem késő megtenni az esemény honlapján!

A Modern Gyárak Éjszakája az ország egyik legsikeresebb, vállalati tevékenységet bemutató programsorozata, amelyen a világ élvonalába tartozó technológiák mutatkoznak be. A program közvetlen lehetőséget teremt a közönség számára, hogy megtapasztalhassák, milyen példaértékű vállalatok működnek Magyarországon. Az érdeklődők képet kaphatnak a gyárak egyedi megoldásairól, megtekinthetik a digitalizált és automatizált termelési folyamatokat, innovatív technológiákat.

A résztvevőket idén számos új látnivalóval várják: így például a repülőgépek karbantartásának kiterjesztett valóságot alkalmazó fejlesztésével, automatizált, távfelügyelettel üzemeltethető pálinkafőzők gyártásával, a világon ma ismert legkorszerűbb üvegfestési technikákkal, vagy éppen az űrben is alkalmazott rádiófrekvenciás technológiák tervezésével és előállításával – írja az esemény honlapja.

 

Fotó: moderngyarakejszakaja.hu

Szöveg: Prófusz Péter