NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Pályázati felhívás a Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíjra

Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottság honlapján közzétették a „Selyemutak Ifjúsági Kutatási Ösztöndíj – Fiatal kutatók kapacitásának és hozzájárulásának megerősítése a Selyemutakhoz” elnevezésű kezdeményezés második pályázati felhívását.

Az UNESCO Selyemutak Program keretében folyó munka célja a selyemutak gazdag történelmének, közös örökségének és szellemiségének jobb megértése. A támogatással a fiatal kutatókat kívánják ösztönözni a selyemutak közös örökségének további tanulmányozására. A felhívásra minden országból pályázhatnak posztgraduális kutatók, akik a jelentkezés időpontjában 35 évesek, vagy annál fiatalabbak.

A kutatási területek széles köre támogatható, beleértve a multidiszciplináris és többdimenziós javaslatokat, amelyek nem korlátozódnak egy adott régióra vagy kronológiára. A javasolt kutatás kiterjedhet a selyemutak közös örökségéhez kapcsolódó számos téma bármelyikére. Példaként említhető a tudomány és technológia, a vallás és spiritualitás, a nyelv és irodalom, a művészetek és zene, a hagyományos sportok és játékok, valamint a gazdaság és kereskedelem.

A pályázat benyújtásához a díj hivatalos oldalán közzétett nyomtatványt kell használni. A felhívásra benyújtott pályázatok közül a bíráló testület 12 nyertes kutatási projektet választ ki. A nyertes projektek külön-külön 10.000 USD összegű támogatásban részesülnek. A támogatást két külön részletben ítélik oda.

A közvetlenül az UNESCO-nak benyújtandó pályázat határideje: 2022. május 31.

A felhívással kapcsolatos részletes információk itt érhetők el: Silk Roads Youth Research Grant | Silk Roads Programme (unesco.org).