Innováció: Az alkotás útja

Az INNO-CAMPUS célkitűzéseinek megvalósítása érdekében a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Irodája (ITI) októbertől hallgatói innovációs és startup programsorozatot szervez. Ennek lényege, hogy az NKE hallgatóit megismertessük az innovációmenedzsment, a startup-alapítás, a vállalkozóvá válás és a márkaépítés lehetőségeivel, továbbá bemutassunk nekik olyan sikeres innovátorokat, üzletembereket, mentorokat, akik előadásukkal és személyes történetükkel inspirálhatják a fiatalokat.

A programsorozat első előadását október 25-én Prof. Dr. Deák Csaba egyetemi tanár, innovációs szakértő tartja, Innováció: Az alkotás útja címmel. Az előadó többek között a következő témákat érinti: személyes karriertörténet, az innováció és az innovációs ökoszisztéma főbb szereplői, az alkotás útja az ötletkereséstől a megvalósításig, kreativitást támogató eszközök és módszerek, mentorálás, hasznos tanácsok fiatal innovátoroknak.

 
A program formátuma

A hallgatói innovációs és startup programsorozat fókuszában mindig egy-egy előadó és az ő története áll. Az esemény egy rövid köszöntővel, előszóval kezdődik, ezután körülbelül 40 perc időtartamban kerül sor az előadásra, végül pedig lehetőséget adunk a hallgatóságnak kérdések megfogalmazására, valamint egy rövid kötetlen beszélgetésre.

 
Az előadóról

Prof. Dr. Deák Csaba jelenleg a Miskolci Egyetem (ME) tanára, 20 éve foglalkozik innovációval. Dolgozott a Budapesti Corvinus Egyetemen, volt az OECD Science and Technology Policy bizottság magyar képviselője, valamint a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese. Igazgatóként éveken át vezette a ME Innovációmenedzsment Kutató Központját. 2006 óta tagja az ISPIM (International Society for Professional Innovation Management) nemzetközi szervezetnek, 2015-től örökös taggá választották.

Professzorként innovációs tárgyakat tanít kiemelkedő hazai és külföldi egyetemeken. Doktori fokozatát a ME-n szerezte, tanult Hollandiában, Ausztriában és az Egyesült Államokban is. 2021-ben jelent meg Innováció – Az alkotás útja című könyve. Írásának célja az volt, hogy mind a gyakorló szakemberek, mind pedig az innováció világával frissen ismerkedők számára hasznos, sőt élvezetes olvasmányt nyújtson.

 
Részvételi információk

Az előadás időpontja: 2022. október 25. (kedd) 16.00-17.30.

Helyszín: NKE Ludovika Campus, Szárnyépület, John Lukacs Társalgó. (1083 Budapest, Ludovika tér 1., földszint 1.)

Hallgatói információ: A rendezvény az NKE hallgatói számára kollégiumi pontszerző esemény.

Regisztráció: A részvétel regisztrációhoz kötött, amire ezen a linken van lehetőség - Hallgatói innovációs és startup programsorozat – 1. előadás, Prof. Dr. Deák Csaba (2022. október 25.) · LudEvent (uni-nke.hu)

Az esemény hivatalos meghívója a cikk végén található.

 

A hallgatói innovációs és startup programsorozat az NKFI Alapból finanszírozott 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00014 azonosítószámú, „Közszolgálati Technológia Transzfer Kezdeményezés (KTTK)” című projekt keretében valósul meg.