NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

NKE-s hallgatókat is vár a Huawei Seeds for the Future Programja

Tavalyhoz hasonlóan 2023-ban újra elindul a Huawei Technologies globális Seeds for the Future training programja, amelyre a cég a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatóinak jelentkezését is várja.

A Seeds for the Future program célja, hogy az információs és kommunikációs technológiákkal (IKT) kapcsolatos ismereteket megossza a fiatal tehetségekkel, bemutatva azok alkalmazását, valamint az IKT-ipar működését. A 8 napos online program alapvetően 19 óra ráfordítást igényel: 4 óra kötelezően előre felvett kurzus + 15 óra kötelezően élőben közvetített kurzus + "Tech4Good" csoportos projekt (a megbeszélés ideje változó a hallgatók szerveződése alapján). Emellett a hallgatók ingyenes hozzáférést kaphatnak az összes választható online kurzushoz.

Magyarország 2023. november 6-13. között kapott idősávot a Huawei kínai központjától a Seeds program megvalósítására.

A jelentkezés feltételei:

- maximum 35 éves életkor,

- jelentkezési formanyomtatvány kitöltése,

- angol nyelvű önéletrajz,

- angol nyelvű motivációs levél vagy 1 perces bemutatkozó videó,

- elektronikus formában igazolás arról, hogy a hallgató aktív jogviszonyban áll az egyetemmel ebben a tanévben (lehet igazolás vagy a Neptunban idén felvett tantárgyakról elektronikus kimutatás).

Jelentkezési határidő: 2023. október 31. (kedd). A program leírása, angol nyelvű felhívása és a jelentkezési formanyomtatvány a cikk végén található. A kurzuson nem csak magyar állampolgárságú hallgatók vehetnek részt.

A jelentkezéseket az orosz.luca@huawei.com email-címre kell elküldeni.

A kurzust olyan hallgatók is elvégezhetik, akiknek nincs komolyabb technológiai ismeretük. Angol nyelvtudás viszont szükséges! A program online vizsgával, ezt követően pedig egy ünnepséggel zárul, amelynek idejéről, helyéről a Huawei később ad tájékoztatást.

A cég képviselői a kurzust sikeresen elvégző hallgatóknak a záróceremónián egy Huawei eszközt adnak majd át az oklevél mellett.

 

Letölthető dokumentumok: