NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Akár 5 millió forintot is nyerhetnek a vállalkozó kedvű fiatalok

A Nemzeti Tehetség Központ a Design Terminal szakmai támogatásával 2024 februárjában elindítja a START Pro programot, amely 18-27 év közötti, vállalkozni vágyó fiataloknak szól. A program célja, hogy támogassa az innovatív megoldást hozó ötleteket, a piacra lépést, majd ezt követően biztosítsa a gyors növekedést és skálázhatóságot. A magyar nyelvű szakmai workshopok, valamint a személyre szabott mentori támogatás mellett a START Pro legjobbjai 5 millió forint nyereményben részesülnek.

A programot 7 képzési napra bontva valósítják meg péntekenként, hibrid formában (jelenléti és online képzések váltakozásával). A résztvevők a workshopokon gyakorlatias ismereteket sajátíthatnak el, a képzési alkalmak között pedig tapasztalt szakemberek támogatásával egyéni mentorálásban is részesülnek. A képzés legfőbb témakörei: üzleti modellek, marketing és PR eszközök, értékesítési technikák, HR és szervezetfejlesztés, jogi alapok, pénzügyi alapok, befektetések.

A program végén a résztvevők egy nagyszabású Demo Day-en mutathatják be a szakmai zsűri előtt a képzés során tökéletesített ötleteiket. A forprofit és nonprofit kategória legjobbjai 5-5 millió forint díjazásban részesülnek, a képzés során a mentorok visszajelzései alapján legtöbbet fejlődött különdíjas csapat pedig további mentorálási alkalmakat kaphat.

Az innovatív megoldásokat az alábbi témakörökben várják:

  • fenntartható energia,
  • mentális egészségmegőrzés,
  • közösségi tanulás.

Jelentkezési határidő: 2024. február 15. 

Bővebb információ és a program részletes időbeosztása: https://ntpstartprogram.ntk.hu/

 

Letölthető dokumentum: