NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Kutatási és innovációs versenyképesség

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Intézményfejlesztési Terve (IFT) a fenntartó által meghatározott egyetemfejlesztési célok, valamint a célok megvalósítását is szolgáló stratégiák, fejlesztési tervek összefoglaló dokumentuma. A 2020 és 2025 közötti időszakra szóló IFT 4 stratégiai irányt határoz meg:

-      oktatásstratégia,

-      kutatás-fejlesztési stratégia,

-      közösségi (szervezeti) teljesítmény erősítése,

-      egyéni teljesítményelv.

A kutatás-fejlesztési stratégiában az alap-, az interdiszciplináris és az innovatív megoldásokat, technológiákat célzó alkalmazott kutatások mellett az innovációs ökoszisztéma építése is kiemelt szerepet kap. A közösségi teljesítmény erősítésének egyik pillére a kutatási és innovációs versenyképesség növelése, amelynek elősegítésében részt vesz az Innovációs és Technológiai Osztály.

Az IFT az egyes stratégiai irányokhoz célokat és akcióterveket is rendel. Az alábbi képre kattintva - lapozható formában - megtekinthetők a kutatási és innovációs versenyképesség növeléséhez kijelölt célok és akciók.

A célok (kutatási forrásszerzési képesség, hazai kutatási és innovációs együttműködési képesség, nemzetközi kutatási és innovációs együttműködési képesség, kutatási és innovációs szellemi tulajdon, digitális tudás) eléréséhez szükséges akciók ütemezésére az Egyetem készített egy ütemtervet, amelyből kiderül, hogy a kutatási és innovációs versenyképesség növelésének 2023-ra meg kell valósulnia.

Az IFT és az IFT által meghatározott akciók végrehajtásának ütemezéséről szóló dokumentum megtekinthető az alábbiakban.

Letölthető dokumentumok:

NKE_IFT_2020_2025.pdf
PDF letöltése
IFT_2020-2025_akciók_végrehajtásának_ütemezése.pdf
PDF letöltése