NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Iroda

Szellemitulajdon-kezelési kontaktpont

Az Innovációs és Technológiai Irodán (ITI) működik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) szellemitulajdon-kezelési kontaktpontja.

Az ITI kiemelt feladata az egyetemi szellemitulajdon- és iparjogvédelmi rendszer működtetése. A rendszer alapját a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Szellemitulajdon-kezelési Szabályzata jelenti, amely 2021. szeptember 1-je óta hatályos, kidolgozásában pedig az ITI is aktívan részt vett.

 

A kontaktpont feladatai

A szellemitulajdon-kezelési kontaktpont az alábbi kérdésekkel, feladatokkal foglalkozik:

- az egyetemen keletkezett szellemi alkotások védelmével kapcsolatos általános tanácsadás,

- a K+F+I szolgáltatások keretében létrejött kutatási eredmények védelme,

- szellemitulajdon- és iparjogvédelmi menedzsment,

- az egyetemi polgárok iparjogvédelmi ismereteinek erősítése,

- az egyetemi szellemi tulajdon védelmére elkülönített intézményi keret működtetése.

 

Együttműködés a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával

Az NKE és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) 2022. március 31-én megújította, valamint jelentősen kibővítette korábbi együttműködési megállapodását. Ennek eredményeként a szellemitulajdon-kezelési kontaktpont munkájába szükség esetén az SZTNH is bevonható. Az ITI célja, hogy az SZTNH szakemberei az Iroda összes kiemelt feladatában részt vegyenek, tudásukkal, tapasztalatukkal segítsék az innovációs folyamatokat, továbbá az egyetemi polgárokat.

A kontaktpont minél hatékonyabb működése érdekében az ITI munkatársai részt vesznek az SZTNH szellemitulajdon-védelmi képzésein.

 

Kapcsolat

Amennyiben a fenti témák valamelyikében kérdése van, forduljon bizalommal a szellemitulajdon-kezelési kontaktpont munkatársaihoz, e-mail-ben az iti@uni-nke.hu címen, vagy személyesen, előzetes időpontegyeztetést követően, a Ludovika Szárnyépület 2. emeletének 235-ös irodájában.

 

Érdekesség

Az SZTNH egy képregény segítségével igazítja útba a védjegyek világa iránt érdeklődőket. A képregény ide kattintva tekinthető meg.

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szellemitulajdon-kezelési kontaktpontja az NKFI Alapból finanszírozott 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00014 azonosítószámú, „Közszolgálati Technológia Transzfer Kezdeményezés (KTTK)” című projekt keretében jött létre.