NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Iroda

Támogatás

Segítségnyújtás

Az egyetem kutatóinak támogatást nyújtunk a kutatási eredményeik hasznosítására irányuló kérdésekben, folyamatokban. A kutatási projekt megvalósítása előtt/alatt lépjenek kapcsolatba az irodánkkal, és személyes vagy online konzultáció keretében tájékozódjanak arról, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a kutatási eredmények üzleti lehetőségeinek felmérésére.

Az Innovációs és Technológiai Iroda (ITI) munkatársai a továbbfejlesztéssel, szabadalmaztatással, hasznosítással, ipari partnerekkel, egyetemi szabályzatokkal és sablon dokumentumokkal kapcsolatos kérdésben nyújtanak segítséget.

Az ITI munkatársai számára kiemelten fontos, hogy a kutatási együttműködések során kölcsönösen előnyös, minden fél számára kedvező feltételeket alakítson ki. Ezen célok megvalósítása érdekében elengedhetetlen a partnerek a lehető legteljesebb mértékben megismerjék és megértsék egymás működési modelljét. A közös kutatás-fejlesztési tevékenység alapja az írásbeli megállapodás, ezért a kutatási tevékenység megkezdése előtt az együttműködés feltételeit írásban szükséges rögzíteni.

 

Szerződés sablonok

Minden kutatási szerződés eltérő, hiszen különböznek a célok és az együttműködés feltételei - ezért nem teszünk közzé standard szerződésmintát. Javasoljuk, hogy a lehető legkoraibb fázisban vonják be az ITI munkatársait a szükséges szerződések kialakításának egyeztetésébe.

Az egyetem és a vállalkozások kutatási és innovációs együttműködését támogató hazai és uniós (Horizon) pályázati források elérhetőségéről, lehetőségeiről az NKE Pályázati és Projektmenedzsment Irodáján működő H2020 Információs Pont nyújt tájékoztatást. Pályázati témában nyújt segítséget a havonta megjelenő Navigátor című hírlevél.