NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Iroda

Vállalatoknak

Céljaink

A piaci és a közszféra között létrejövő, megfelelően koordinált kutatási együttműködés mindenki számára előnyös. Az együttműködések lehetőséget nyújtanak új innovatív termékek és szolgáltatások kifejlesztéséhez, értéket teremtve a kutatásfejlesztésbe és az innovációba történő állami és piaci befektetéseken keresztül. Célunk, hogy a vállalkozások megtalálják a kapcsolódási pontot az egyetemi kutatásokhoz és hosszú távú együttműködések szülessenek, a meglévő együttműködő partnereinkkel pedig újabb innovációt támogató kapcsolódási pontok alakuljanak ki.

További célunk az egyetem és a vállalkozások közötti hálózatépítés és információterjesztés támogatása. Az egyetem és a piaci szféra közötti innovációs tevékenység ösztönzése, az aktív együttműködések, a tudás és a szakértelem cseréjének előmozdításán keresztül.

Munkatársaink az alábbi témákban nyújtanak segítséget a vállalkozásoknak szellemitulajdon-védelmi kérdésekben:

  • Tájékoztatás biztosítása a szellemitulajdon-védelemről, az egyes oltalmi formákról és az iparjogvédelmi eljárások menetéről.
  • Tanácsadás a szellemi alkotások hasznosításával kapcsolatban.
  • Segítségnyújtás és szakértő biztosítása a találmányok szabadalmaztatásában, az új megoldások eredményes védelmében.

 

Kataszterek, pályázati lehetőségek

Kutatási információk megosztása a kutatási kataszter által, amelynek a legfőbb célja, hogy az egyetem összefoglalja azokat a kutatási kompetenciákat, amelyeket a külső szervezetek figyelmébe ajánl. A Karok és a Doktori Iskolák kompetenciáit bemutató kataszterek az egyetem honlapján a Tudományos élet menüpont alatt érhetők el.

Az egyetem és a vállalkozások kutatási-innovációs együttműködését támogató hazai és uniós (Horizon) pályázati források elérhetőségéről, lehetőségeiről az NKE Pályázati és Projektmenedzsment Irodáján működő H2020 Információs Pont nyújt tájékoztatást.

 

Szolgáltatási portfólió:

NKE_szolgáltatási_katalógus.pdf
PDF letöltése
ITI_Szolgáltatási Portfólió_2023.pdf
PDF letöltése