NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

II. Innovációs Kiállítás és Szakmai Napok: fókuszban a kapcsolatépítés

Modern ipari technológiák, innovatív vállalkozások bemutatása, egyetemi K+F+I, valamint kiemelt networking lehetőség – egyebek mellett erről szól a II. Innovációs Kiállítás és Szakmai Napok. És hogy mit kell még tudni a rendezvényről? Ehhez érdemes megnézni az alábbi videót! További részvételi információk és a regisztrációs linkek pedig a cikk végén találhatók.

A tavalyi, több mint 200 résztvevőt vonzó program sikerére építve a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen működő Innovációs és Technológiai Iroda (ITI) 2023. október 17-én és 18-án szervezi meg újabb nagyszabású rendezvényét!

 
Célok és témák

Az esemény céljai:

  • ipari-egyetemi szereplők közötti kapcsolatépítés,
  • az NKE-n működő karok innovációs tevékenységének bemutatása,
  • magas szintű szakmai előadások megvalósítása,
  • az ITI által felkért kiállítók K+F+I tevékenységének ismertetése,
  • vállalati toborzás.

Az első nap központi témája: ipari technológiák és K+F+I az NKE-n. A második napon pedig a vállalatok és a felsőoktatás együttműködési lehetőségei kerülnek fókuszba. Az előadások főként védelmi innovációról, 3D nyomtatásról, drónokkal, kiberbiztonsággal és digitalizációval kapcsolatos kérdésekről, víz- és rendészettudományi fejlesztésekről, illetve a természettudomány innovációs vonatkozásairól szólnak. A programot mindkét napon egy-egy kerekasztal-beszélgetés színesíti.

 

Kiállítás

A rendezvény teljes időtartama alatt megtekinthető az egyetem már meglévő és leendő szakmai partnereinek tevékenységét, továbbá az NKE-n működő karok aktuális K+F+I eredményeit, célkitűzéseit bemutató kiállítás.

A kiállítók:

  • VARINEX Informatikai Zrt.
  • Fercom Systems Kft.
  • MouldTech Systems Kft.
  • MVM Smart Future Lab Zrt.
  • Óbudai Egyetem
  • Scorpio Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
  • SDR Technologies Kft.
  • NKE Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar
  • NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar
  • NKE Horizont Információs Pont
  • NKE Innovációs és Technológiai Iroda
  • NKE Víztudományi Kar

 

Támogatóink

A II. Innovációs Kiállítás és Szakmai Napok főszponzora a 3D nyomtatást Magyarországon 25 éve elsőként bevezető VARINEX Informatikai Zrt. A cég a legnagyobb múltú, piacvezető amerikai Stratasys hazai partnere, gyors megtérüléssel dolgozó, profittermelő ipari 3D nyomtatókat és szkennereket forgalmaz, ehhez pedig teljes körű szakmai támogatást nyújt 5 különböző 3D nyomtatási technológiában. A vállalat szolgáltatási üzletága, a VARINEX Direct is jelentős: több mint 20 éves tapasztalattal végeznek 3D bérnyomtatást.

A rendezvény szakmai partnere a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft., valamint a MouldTech Systems Kft. Előbbit 1991-ben alapították a professzionális rádiófrekvenciás és mikrohullámú ipar kutató-fejlesztő, valamint gyártási céljainak támogatására. A már hosszú évek óta 100 százalékos magyar tulajdonban lévő BHE világszerte fő tervezője a rádiófrekvenciás és mikrohullámú termékeknek, valamint mobilszolgáltatók, kormányzati, védelmi, űrkutatási és repüléstechnikai szervezetek számára készült alkalmazásoknak.

A MouldTech Systems pedig egy olyan mérnöki és gyártó kapacitást értékesítő megoldási ökoszisztéma, amely a mérnöki szolgáltatáson túl a prototipizálást, továbbá a késztermék sorozatgyártását is kínálja, valamint társadalmi felelősségvállalás keretében kutatás-fejlesztési projekteket visz. A cég egyebek mellett a jármű-, a nehéz-, a repülőgép-, a drón-, a vasút- és az agráriparban érdekelt.

 

Részvételi információk

Időpont: 2023. október 17-18. (kedd-szerda), 9:00-16:00.

Helyszín: NKE Ludovika Campus, Oktatási Központ, aula. (1089 Budapest, Üllői út 82.)

A rendezvény megvalósítása: hibrid (személyes és online részvételi lehetőséggel). Az előadások online is követhetők lesznek.

Regisztráció: A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A két napra külön-külön kell regisztrálni.

Regisztráció az első napra: II. Innovációs Kiállítás és Szakmai Napok (2023. október 17.)

Regisztráció a második napra: II. Innovációs Kiállítás és Szakmai Napok (2023. október 18.)

Hallgatói információ: A rendezvény az NKE hallgatói számára kollégiumi pontszerző esemény.

Média részvétele: Az esemény sajtónyilvános, de a média képviselői számára is regisztrációhoz kötött.

 

Letölthető dokumentum: