NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Újra iparjogvédelmi előadásra hívjuk az egyetemi polgárokat!

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Osztálya (ITO) minden félévben megszervezi a Szellemi tulajdon és iparjogvédelem című online előadást. Az NKE szellemitulajdon-kezelési kontaktpontjaként is működő ITO december 6-án immár hetedik alkalommal rendezi meg az eseményt, méghozzá azzal a céllal, hogy az egyetemi polgárok és a külső érdeklődők széles körű, hasznos információkhoz jussanak a szellemitulajdon-védelem egyik fő oltalmi területéről, az iparjogvédelemről.

A program kezdetén Szepsi-Szűcs Levente, az ITO osztályvezetője köszönti a résztvevőket, majd ismerteti az NKE 2024-es innovációs célkitűzéseit. Ezt követően az ITO és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) közötti együttműködés révén megvalósuló szakmai előadást Dr. Csősz Gergely, az SZTNH Szerzői Jogi Főosztály, Szerzői Jogi Hatósági Osztály vezetője tartja.

A résztvevők egyebek mellett megismerhetik a szerzői művek és a szoftverek jogvédelmére vonatkozó szabályokat, valamint általános iparjogvédelmi ismeretekre tehetnek szert. Szó lesz olyan fogalmakról, mint például a szabadalom, a használatiminta- és a formatervezésiminta-oltalom, a védjegyoltalom, valamint a földrajzi árujelzők oltalma.

Az előadás végén lehetőséget adunk kérdések megfogalmazására is.

 

Részvételi információk

Időpont: 2023. december 6. (szerda), 14.00-15.15.

Helyszín: online, a Microsoft Teams felületén.

Hallgatóknak: Az előadás az NKE hallgatói számára kollégiumi pontszerző esemény.

Regisztráció: A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amire a következő linken van lehetőség – Szellemi tulajdon és iparjogvédelem (2023. december 6.)

Az esemény meghívója az alábbiakban olvasható.