NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Amit a szellemi tulajdonunk védelméről tudni érdemes

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Osztálya (ITO) félévente szervezi meg a Szellemi tulajdon és iparjogvédelem című online előadást. Az NKE szellemitulajdon-kezelési kontaktpontjaként is működő ITO legközelebb június 11-én, immár nyolcadik alkalommal hirdeti meg az eseményt. A program célja, hogy az egyetemi polgárok, továbbá a vállalati, államigazgatási szakemberek hasznos információkhoz jussanak a szellemitulajdon-védelem két fő területéről, az iparjogvédelemről, valamint a szerzői jogról.

Az esemény kezdetén Szepsi-Szűcs Levente, az ITO osztályvezetője köszönti a résztvevőket, majd ismerteti az NKE innovációs törekvéseit. Ezt követően az ITO és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) közötti együttműködés révén megvalósuló szakmai előadást Dr. Csősz Gergely, az SZTNH Szerzői Jogi Főosztály, Szerzői Jogi Hatósági Osztály vezetője tartja.

A résztvevők megismerhetik a szerzői művek és a szoftverek jogvédelmére vonatkozó szabályokat, valamint általános iparjogvédelmi ismeretekre tehetnek szert. Szó lesz olyan fogalmakról, mint a szabadalom, a használatiminta- és a formatervezésiminta-oltalom, a védjegyoltalom, valamint a földrajzi árujelzők oltalma. Mindezek mellett az előadó kitér a mesterséges intelligencia, illetőleg a szerzői jog kérdéseire is.

A program végén lehetőséget biztosítunk kérdések megfogalmazására.

 

Részvételi információk

Időpont: 2024. június 11. (kedd), 14.00-15.15.

Helyszín: online, a Microsoft Teams felületén.

Hallgatóknak: Az előadás az NKE hallgatói számára kollégiumi pontszerző esemény.

Regisztráció: A részvétel ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött, amire a következő linken van lehetőség – Szellemi tulajdon és iparjogvédelem (2024. június 11.)

 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pavel Danilyuk / Pexels.com.