NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Különleges programmal várja az NKE-s jelentkezőket a Huawei

A Huawei Technologies idén újra elindítja globális Seeds for the Future training programját, amelyre a nagyvállalat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) hallgatóinak jelentkezését is várja. A Seeds for the Future célja, hogy információs és kommunikációs technológiákkal (IKT) kapcsolatos ismereteket nyújtson a fiatal tehetségeknek, bemutatva a technológiák alkalmazását, valamint az IKT-ipar működését.

Az idei esemény egészen különleges lesz, hiszen a sikeres pályázók számára július 1-je és 5-e között helyszíni programmal készülnek Rómában. A hallgatók az 5 nap alatt több, iparági szakértők által vezetett, inspiráló workshopon, valamint érdekes kerekasztal-beszélgetéseken vesznek részt. Emellett saját Tech4Good Class csoportos projekteken dolgoznak, amiket zsűri értékel majd.

A programhoz hasonlóan idén a kiválasztási folyamat is rendhagyó. A Huawei minden magyarországi stratégiai partneregyeteméről (köztük az NKE-ről) csak egy-egy hallgató vehet részt a Seeds for the Future-ön.

A jelentkezés feltételei:

  • angol nyelvű önéletrajz;
  • digitális indexkivonat a Neptunból;
  • elektronikus formában igazolás arról, hogy a hallgató aktív jogviszonyban áll az egyetemmel ebben a tanévben (lehet igazolás vagy a Neptunban idén felvett tantárgyakról készült elektronikus kimutatás);
  • maximum 400 szavas, angol nyelvű motivációs levél és/vagy egy legfeljebb 3 perces, angol nyelvű személyes videó, amely tükrözi a tanulásban való részvétel célját;
  • ajánlólevél (például egyetemi oktatótól, dékántól);
  • magyar állampolgárság.

Jelentkezési határidő: 2024. május 31. (péntek). A pályázatokat az orosz.luca@huawei.com email-címen várják. A levél tárgyába a következőket kell írni: „Seeds for the Future 2024 Application”, név + egyetem.

A kurzust olyan hallgatók is elvégezhetik, akiknek nincs komolyabb technológiai ismeretük. Angol nyelvtudás viszont természetesen szükséges!

Az alábbiakban megtekinthető a program részletes leírása.