NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

47 résztvevő zárta sikeresen az idei Innovációs Menedzser Tréninget

Rekordot jelentő 47 fő számára sikeresen lezárult a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Osztálya (ITO) által negyedik alkalommal megszervezett Innovációs Menedzser Tréning. A résztvevőknek a kurzus végén, június 23-ig online tesztet kellett kitölteniük.

A teszten az ITO egyebek mellett az alábbi szakmai kérdéseket fogalmazta meg.

- A megadott lehetőségek közül mit ne tartalmazzon a pitch? (Helyes válasz: az alapító életkorát.)

- Szabadalmi bejelentést megelőzően milyen körű szabadalmi kutatást célszerű elvégezni? (A lehető legkiterjedtebb, világszintű kutatást.)

- Mi nem számít elsődleges szabadalmi információforrásnak? (A megadott szabadalmat bemutató szakcikk.)

- Kinek nem szól a startup onepager a Forbes Startup Kisokos szerint? (A leendő ügyfeleknek.)

- Igaz vagy hamis, hogy a SWOT elemzés során a következő területeket vizsgáljuk: erősségek, gyengeségek, lehetőségek, fenyegetettségek? (Igaz.)

- Miben segít a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda? (Az EU finanszírozás szakértője, hozzájárul a közvetlen kezelésű uniós programokban való magyar részvétel növeléséhez, valamint segíti a magyar és közép-kelet-európai szereplőket a pályázásban.)

Azok a résztvevők, akik a fenti kérdésekre megfelelő válaszokat adtak, és a kurzus korábbi eseményein is jelen voltak, teljesítményük elismeréseként tanúsítványt kapnak az ITO-tól.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a tréning ezúttal is három szakaszból (megnyitóból, innovációs alapismeretekről szóló tananyagból történő önálló felkészülésből, valamint előadásokból és vezetett gyakorlatokból) állt. A megnyitón elhangzottakról ide kattintva, a gyakorlati napok témáiról, feladatairól pedig ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Az Innovációs Menedzser Tréninget teljesítő résztvevőknek ezúton is gratulálunk!

 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Andrea Piacquadio / Pexels.com