NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Részvételi rekorddal indult a 2024-es Innovációs Menedzser Tréning

Negyedik alkalommal hirdette meg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Innovációs és Technológiai Osztálya (ITO) az Innovációs Menedzser Tréninget, amelynek megnyitóját május 22-én tartották. Az online eseményre 62 előzetesen regisztrált érdeklődő jelentkezett be – ez a szám részvételi rekord!

Fókuszterületek, feladatok

A megnyitón Szepsi-Szűcs Levente, az ITO osztályvezetője beszélt az NKE innovációs tevékenységéről, kompetenciaterületeiről (államigazgatás, nemzetközi kapcsolatok, rendészet, honvédelem, víztudomány), valamint az esetleges kihívásokról (sajátos piaci szegmensek, speciális szabályozás). Az osztályvezető elmondta: az NKE-n fókuszterület az additív gyártástechnológia (a 3D nyomtatás), a kiberbiztonság, az objektumvédelem, a drónképességek fejlesztése, a virtuális (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) technológián alapuló kutatás, a digitalizáció, illetve a környezetbiztonság.

Szepsi-Szűcs Levente ismertette az ITO négy kiemelt feladatát, vagyis az egyetemi innovációk felkutatását, ösztönzését, az oktatások, képzések révén megvalósuló tudástranszfert, a kapcsolatépítést és a szellemitulajdon-kezelést. Ezt követően az osztályvezető tájékoztatást adott a tréning programjáról. Az első szakaszban a résztvevők önállóan készülnek fel az erre a célra kidolgozott tananyagból. Június 3-án és 6-án pedig NKE-s, valamint külső szakemberek által vezetett online gyakorlatok következnek.

Gyakorlatok és a tréning zárása

Előbbin innováció- és projektmenedzsmentről, a Business Model Canvas-ről, szellemitulajdon-védelemről, továbbá a közvetlen uniós forrásokra irányuló projektgenerálásról lesz szó. Június 6-án az innovációs ökoszisztéma magyarországi támogatási rendszere, a trademark és a patent adatbázisok használata, majd a lean fejlesztési modell, a pitch, illetőleg a onepager fázisai kerülnek középpontba.

Szepsi-Szűcs Levente hangsúlyozta: a tréning végén a résztvevőknek június 23-ig online tesztet kell kitölteniük. Az ITO a kurzus sikeres teljesítőinek tanúsítványt állít ki. A megnyitó végén az osztályvezető válaszolt a résztvevők kérdéseire, amelyek főként a tréning időbeosztásához és lebonyolításához kapcsolódtak.

 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay / Pexels.com