NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
Innovációs és Technológiai Osztály

Öt csapat jutott az NKE Hackathon 2022 döntőjébe

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Innovációs és Technológiai Irodája (ITI) második alkalommal hirdetett meg hallgatói innovációs ötletversenyt. Az NKE Hackathon 2022 elnevezésű versenyre 5 témában (államigazgatás digitalizációja, otthon biztonsága, digitális katona, vízellátás jövője és biztonsága, személyes adatok védelme az Interneten) nevezhettek a hallgatói csapatok.

 

A döntő mezőnye

A kétfordulós verseny első körében minden csapatnak egy onepager-t (egyoldalas összefoglalót) kellett készítenie az ötletéről március 29-ig. A versenyzők a onepager-eket előre megadott tartalmi szempontok alapján állították össze, majd küldték el az ITI-nek. A szervezők döntése nyomán a következő 5 csapat jutott a fináléba (a felsorolás nem jelent sorrendet):

-      SmartLadies (választott téma: otthon biztonsága, kar: Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar);

-      #CsakaPV (otthon biztonsága, Rendészettudományi Kar);

-      Kunu Márió gyorsreagálású harccsoport (digitális katona, Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar);

-      Less-ide (államigazgatás digitalizációja, Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar);

-      MZSZK (digitális katona, Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar).

A döntős csapatok az ITI által biztosított mentorok segítségével szakmai támogatásban részesülnek. Az április 19-ei döntőn a csapatoknak egyenként 20 perces prezentációban kell bemutatniuk ötletüket. Az NKE-s és külső szakemberekből álló döntéshozó bizottság három szempont alapján bírálja el a prezentációkat: újdonságtartalom, megvalósíthatóság, társadalmi hasznosság.

A csapatoknak megéri alaposan felkészülni, hiszen a győztes ötletét a Start it @K&H szakmai csoportja segíti továbbfejleszteni az őszi inkubációs programjukba való bejutásra.

 

Tudnivalók a döntőről

A döntőn nem csak a hallgatók mutatják be prezentációikat, hanem az innováció és a startupok világát érintő szakmai előadásokra is sor kerül. Az esemény nyilvános, az ITI minden érdeklődőt szeretettel vár.

A döntő időpontja: 2022. április 19. (kedd), 10-15 óra.

Helyszíne: Orczy Úti Kollégium, A-D terem (1089 Budapest, Orczy út 1.)

A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyre a LudEvent felületén van lehetőség: NKE Hackathon 2022.

A döntő, amely online is követhető lesz, az NKE hallgatói számára kollégiumi pontszerző esemény.

A rendezvény meghívója megtekinthető a cikk végén szereplő dokumentumban.

A döntőbe jutott csapatoknak ezúton is gratulálunk, egyúttal jó felkészülést kívánunk!

 

Az NKE Hackathon 2022 az NKFI Alapból finanszírozott 2019-1.2.1-EGYETEMI-ÖKO-2019-00014 azonosítószámú, „Közszolgálati Technológia Transzfer Kezdeményezés (KTTK)” című projekt keretében valósul meg.